Revitalizace bytového domu Malkovského v Praze

Pojednání o rekonstrukci domu ve vlastnictví čtyřech společenství vlastníků.

Lokalita:
Malkovského 583 – 586, Praha 18 – Letňany
Investor:
Společenství pro domy čp. 583 – 586, ulice Malkovského, Praha 18 - Letňany
Termín:
08/2016 – 03/2017
Vedoucí projektu:
Michal Bárta
Stavbyvedoucí:
Marek Bergmann
Investiční náklady:
10 mil Kč
Schovat mapu

Fotogalerie projektu / 6 fotografií

Popis realizace

Rekonstrukce panelového domu

Stavba bytového objektu se nachází v zástavbě bytových domů v ulici Malkovského v Praze- Letňanech. Jedná se o panelový dům postavený kolem roku 1985 s dvěma dilatačními celky (čtyřmi sekcemi). Výškově se jedná o podsklepený objekt původně s šesti nadzemními podlažími a v období r. 2004 bylo přistaveno ještě 7 a 8. podlaží. Dnes je ve vlastnictví čtyřech samostatných společenství vlastníků.

Co nás čekalo a neminulo?

Pro snížení energetické náročnosti domu bylo projektovou dokumentací navreženo zateplení obvodového pláště kontaktním zateplovacím systémem weber.therm elastic se silikonovou omítkou. S tím bylo potřeba provést i mnoho dalších stavebních prací.

Neopomenuli jsme:

  • Kontrolu a sanace statických poruch panelové konskrukce domu
  • Dodávku a montáž plastových oken v bytech
  • Dodávku a montáž vstupních hliníkových portálů
  • Výměnu klempířských prvků, zejména říms a parapetů
  • Rekonstrukci podlah lodžií včetně obnovy hydroizolace
  • Provedení nových zábradlí a sušáků na prádlo
  • Nová vstupní schodiště včetně rekonstrukce vstupního prostoru
  • Rekonstrukci hromosvodné soustavy a okapového chodníku

Pruhy jsou zkrátka „in“!

Barevné trendy nejsou jen záležitostí světa módy, ale týkají se i vzhledu fasád našich obydlí. Na trhu můžeme nalézt velkou spoustu barev, která nabízí nesčetné množství kombinací. V případě tohoto bytového domu byly zvoleny svislé žluté a zelené pruhy na severní a jižní straně objektu. Na východní části domu přibyl kromě pruhování do písmene „L“ také název ulice a číslo popisné pro lepší orientaci.

Aby se chodilo domů bezpečně za deště i v zimě.

Konstrukce vnějších vstupních schodišť na severní a jižní straně byly ve velmi špatném technickém stavu a absolutně nevyhovovaly potřebám obyvatelů domu. Základ tvořily železobetonové desky v místě podesty a stupně s teracovou úpravou na vnějším povrchu. Nové schodišťové stupně byly udělány z vymývaného betonu - teraco s protiskluznými korundovými pásky. Na podestě byla provedena nová mrazuvzdorná protiskluzná dlažba Taurus.

 




Líbí se vám naše realizace a chcete se sní podělit?