Stavba ordinace v suterénu objektu C Rezidence Rosa

Rezidence RoSa je jedinečný projekt, vytvořený pro potřeby seniorů a lidí, kteří vyžadují častější zdravotní péči.

Lokalita:
Střelničná 1680/8, Kobylisy 182 00 Praha 8
Investor:
Residence RoSa spol. s r.o.
Termín:
08 - 10 / 2016
Vedoucí projektu:
Michal Bárta
Investiční náklady:
neuvedeno
Schovat mapu

Fotogalerie projektu / 6 fotografií

Popis realizace

Rezidence RoSa je jedinečný projekt,

vytvořený pro potřeby seniorů a lidí, kteří vyžadují častější zdravotní péči. Nabízí pohodlné a bezpečné bydlení, zdravotní starostlivost a také je centrem dění mnoha akcí pro pestrý a aktivní život obyvatelů. Rezidence vznikla rozsáhlou rekonstrukcí bývalé vojenské ubytovny a zahrnuje tři objekty. Dvě budovy jsou rezidenční a jejich spojovací část slouží jako centrum služeb.

Vlastník budovy se rozhodl zdravotní péči ještě více zpřístupnit tím, že v jedné z  budov pro bydlení zřídil dvě nové ordinace pro lékaře. Volné suterénní prostory se na to skvěle hodily a pár stavebních úprav proměnilo původní skladovací prostory na moderní ordinace. Tyto stavební úpravy, tak jako celou předešlou rekonstrukci z vojenského objektu na současnou rezidenci, provedla naše společnost KASTEN.

Provedení změn

Nové nájemní prostory mají čekárnu, sesternu, dvě ordinace a zázemí personálu včetně sociálního zařízení. Stavební úprava spočívala ve vybourání otvoru do obvodové stěny domu a osazení nového okna ve standardu stávajících oken a v realizaci wc pro pacienty v části bývalých prostor pro skladování. Toto sociální zázemí je přístupné z čekárny přes předsíň.

Úprava dispozice se provedla sádrokartonovými příčkami a sádrokartón tvoří také podhledy. Na původní vyčištěnou podlahu se položil polystyrén tloušťky 80 mm a realizoval se betonový potěr s finální vrstvou z marmolea. V čekárně a sociálním zázemí pro pacienty i lékařský personál byla použita keramická dlažba včetně izolace proti vlhkosti. Původní omítky byly vyspravené a opatřené novým omítkovým souvrstvím s finálním štukem a malbou. Do dveřních otvorů se osadily nové vnitřní dveře.

Nejpracnější stavební úpravou bylo zřízení nového okenního otvoru do obvodové stěny s upravením okolního zateplení. Jelikož je suterénní stěna železobetonová, bylo nutné nasadit řezání diamantovým kotoučem. Aby všechno pěkně ladilo, do nového otvoru se osadilo plastové okno totožné s ostatními okny budovy a následně se doplnilo zateplení s nátěrem stejného odstínu, jako je zbytek budovy.

Součástí prací bylo také zajištění všeho, co je potřeba pro pohodlí a dobrý pocit z vnitřního prostředí - vytápění, klimatizace, promyšlené rozmístění světel a také nový vodovod a kanalizace.

Připraveno pro nájemce

Práce probíhaly na přelomu léta a podzimu v roce 2016 a v polovině října byla rekonstrukce dokončena. Obyvatelé této výjimečné rezidence se mohou těšit kvalitní a snadno dostupné lékařské péče, co ještě víc pozvedá pohodlí tohoto způsobu bydlení.




Líbí se vám naše realizace a chcete se sní podělit?