Rekonstrukce multifunkční budovy v Berouně

Úspěšně jsme dokončili rekonstrukci budovy nacházející se v blízkosti řeky Berounky.

Lokalita:
V Zahradách 1874 Beroun
Investor:
Bamak s. r. o
Termín:
07/2015 – 03/2016
Vedoucí projektu:
Jan Kuchař
Stavbyvedoucí:
Marek Bergmann
Investiční náklady:
15 mil. Kč
Schovat mapu

Fotogalerie projektu / 19 fotografií

Popis realizace

JAK SE KANCELÁŘE PROMĚNÍ V BYTY VYŠŠÍHO STANDARDU

Původní záměr a dispozice:

Původně administraticní objekt se šesti nadzemními a jedním podzemním podlažím s parkovištěm se nachází v Berouně, v těsném sousedství jezu na malebné řece Berounce. Záměr investora zněl: změnit kanceláře na nové bytové jednotky.

V přízemí domu v minulosti vznikla soukromá mateřská škoka s rozšířenou výukou angličtiny a realitní kancelář.

Podlaží 2.NP až 6. NP byla ve stavu dokončené hrubé stavby - byly hotové veškeré nosné konstrukce (monolitické sloupy, vyzděné obvodové stěny). Byla zde osazená plastová okna a balkonové dveře. Hotový byl i osobní výtah a dvouramenné schodiště propojující jednotlivá patra. Z vnějšího pohledu byla stavba již kompletně dokončena.

Nové dispoziční úpravy:

Jednotlivá podlaží byla upravena následovně:

  • 3.NP- 5 bytů a ateliér
  • 4.NP- 4 byty
  • 5. NP- 2 byty
  • 6. NP- 1 byt

Z důvodu nezatížení konstrukce domu byly veškeré příčky, bytové a mezi bytové stěny provedeny ze sádrokartonových desek na tenkostěnných pozinkovaných ocelových profilech. Stěny byly opatřeny vápenným štukem a železobetonové nosné sloupy byly ošetřeny penetrací a štukovou stěrkou. Další případné úpravy budou předmětem úprav interiérů jednotlivých majitelů.

Ve 3.NP až 5.NP byly vzhledem k původnímu záměru vybudování velkoplošných kanceláří provedeny zvýšené parapety oken. Jejich snížení bylo architektem navrženo zvednutím původní úrovně „čisté“ podlahy o zvednutí o 32 cm. Byla zvolena suchá, lehčená podlaha Knauf. V bytech byly provedeny nové rozvody vody, kanalizace a topení, společně s elektroinstalací a vzduchotechnikou.

Jako pochozí vrstva na chodbách, v koupelnách a v komorách byla zvolena italská keramická dlažba TechnoArt ze série Metropolis. Od slonovinové kosti až po tmavě šedou. V obývacích místnostech, ložnicích a kuchyních byly osazeny plovoucí podlahy. 

Před francouzskými okny v 5. a 6. NP byly položeny na střešní plochy venkovní terasy z betonové dlažby uložené na rektifikačních plastových podložkách. Zajímavým prvkem nepochybně byla úprava bytu 6.NP, kde byla přistavena dřevěná konstrukce navazující na již původní terasu.

 Přejem budoucím uživatelům jednotlivých bytů příjemné a spokojené bydlení.




Líbí se vám naše realizace a chcete se sní podělit?