Moderní provoz restaurace v Rezidenci RoSa

Kdo by si rád neposeděl u kvalitního jídla a pití. A o to víc, když je hned po ruce ještě skvělá kavárna. Obojí od KASTENu.

Lokalita:
Střelničná 1680/8, Kobylisy 182 00 Praha 8
Investor:
Rezidence RoSa spol.s r.o.
Termín:
04 - 07 / 2016
Vedoucí projektu:
Michal Bárta
Investiční náklady:
6 mil. Kč
Schovat mapu

Fotogalerie projektu / 6 fotografií

Popis realizace

Kdo by si rád neposeděl u kvalitního jídla a pití?

A o to víc, když je hned po ruce ještě skvělá kavárna. Obyvatelé Rezidence RoSa v pražských Kobylisích mají tuto skvělou výsadu přímo pod nohama.

Dům pro seniory s poetickým názvem RoSa, vznikl po rozsáhlé rekonstrukci v prostorech bývalé vojenské ubytovny. Cílem je nabízet bezpečné a pohodlné bydlení nejen pro seniory, ale také pro lidi, kteří potřebují častější zdravotní péči. Rezidence zahrnuje tři objekty, dvě budovy pro bydlení a spojovací část, kde se v přízemí nachází restaurace s kavárnou. Vlastník budov měl za cíl tyto prostory stavebně upravit a dokončit do finální podoby. Celou akci svědomitě zrealizovala naše společnost KASTEN, která také zastřešovala předešlou celkovou rekonstrukci budov rezidence z bývalého vojenského objektu.

Realizované práce

Stavební práce se prováděli v suterénu a v přízemí "objektu D", kde se restaurace nachází. Úprava dispozice vyžadovala bourání některých konstrukcí i výstavbu nových dělících stěn. Dozdívky a nová suterénní stěna, která vymezuje prostor restaurace, se realizovaly z cihelných bloků. Ostatní příčky byly provedeny jako sádrokartonové s finální dvouvrstvou malbou.

Na čistý povrch původní podlahy byla položena nová skladba s izolací z pěnového polystyrenu, podlahového potěru a keramické dlažby. V místnostech s vyšší vlhkostí byla pod dlažbu a obklady aplikována také hydrostěrka včetně systémových pásek. Vrchní, nášlapnou vrstvu podlahy v  restauraci tvoří stylová dubová prkna. Podlaha baru je osazena zajímavou čedičovou dlažbou.  Povrch stěn byl zbaven nesoudržných částí, vyrovnán a následně opatřen jádrovou a vrchní štukovou omítkou s dvouvrstvou malbou.

Zásadní roli hrála realizace profesí pro bezchybně funkční provoz stravovacího zařízení. Vzduchotechnické jednotky zajišťují větrání zázemí restaurace, skladů kuchyně, kavárny i hygienického zázemí. Detaily řešení byly také přizpůsobeny požadované požární odolnosti všech konstrukcí a prostupů. Nově se také realizovaly rozvody vody a kanalizace, silnoproudé a slaboproudé rozvody, topení i elektrická požární signalizace. Zajímavostí je využívání jídelního výtahu.

Celé navržené řešení bylo projednáno se zásadním dotčeným orgánem státní zprávy, kterým je hygienická stanice.

Interiér, duše každé restaurace

Velké prosklené plochy, vizuálně propojující interiér s vnějším prostředím, vytvářejí prosvětlené a slunné prostředí. Sloupy a výrazné prvky v restauraci jsou obložené cihelným obkladem a spolu s dřevěnou dubovou podlahou působí velmi útulně. Kavárna je zase trefně laděná do kávových barev s výraznými, zajímavými svítidly s dřevěným stínidlem. S citem laděný interiér bude poskytovat příjemné posezení pro všechny své návštěvníky.

A co napsat na závěr? At se plzeńské restauraci MonDieu daří.




Líbí se vám naše realizace a chcete se sní podělit?